EtusivuAsukkaalleAjankohtaiset tiedotteetMooses piipahti Niittylässä

Ajankohtaiset tiedotteet

Mooses piipahti Niittylässä
Muu tiedote, julkaisupäivä 21.12.2015

Mooses seisoi pihalla arvokkaasti yhdessä Vili-kaverinsa kanssa. Se katseli lempeän rauhallisesti ympärilleen kerääntyviä lapsia, joita isot sarvet ehkä ihan pikkuisen ensin hirvittivät. Alkutunnustelun jälkeen lapset jo uskaltautuivat tarjoamaan vieraille jäkälää, ihan kädestäkin.

Mooses kävi ilahduttamassa ja tuomassa joulun tunnelmaa Niittylän ja Arolan asukkaille Koskelassa. Vaikka rekiajelu jäi sateisen ja lumettoman sään takia kokematta, tutustuminen Moosekseen ja Vilin teki illasta jännän.

_PIC8988.jpg
Niittylän asukkaiden glögijuhlan vetonaulana olivat Mooses- ja Vili-porot. Lauri ja Olga Oinaspanuma sekä porotyttö Tilda Oinaspanuma toivat joulupukin kaverit Pudasjärveltä kaupunkilaisten hellittäväksi.

Mooses asustaa Pudasjärven Panumassa, Poro-Panuman tilalla. Sen isäntä Lauri Oinaspanuma kertoili leppoisaan tapaan matkailuporoistaan ja tilastaan, nosti lapsia poron selkään ja oli turvallisena aikuisena auttamassa, kun lapset tekivät tuttavuutta joulupukin matkakumppaneihin.

Essi.jpg
4-vuotiasta Essi Pakosta hymyilytti, kun hän istahti Mooseksen selkään.
liina3.jpg
3-vuotias Liina Tenhunen kokeili, miltä tuntuu olla poron selässä.

iivo.jpg
5 kuukauden ikäinen Iivo Tenhunen ei taida ensi jouluna muistaa, että on sitä poron selässäkin jo käyty.

Asukastoiminta on päässyt mukavaan vauhtiin Koskelassa. Ensimmäiset glögijuhlat pidettiin viime vuonna, joulun alla. Nyt lämpimän juoman ja Harjulan Seijan omalla reseptillä valmistettujen, herkullisten rahkatorttujen lisäksi lapset saivat poroelämyksen.

- Puolitoista vuotta tässä on kaikenlaista tehty. Viime kesänä aloitettiin kaupunkiviljely. Hyvin onnistuttiin ainakin perunan, porkkanan, salaatin ja persiljan osalta. Siemeniä on jo kevättä varten odottamassa, asukastoimikunnan puheenjohtaja Jouni Nevalalainen kertoo.

Syksyn sadonkorjuujuhlan ruokapöydässä kunniapaikalla oli yhteisestä viljelyurakasta saaduista perunoista tehty salaatti. Talvipäivätkin ovat jo mietinnässä.

Ensi kesänä Niittylässä riittää myös vipinää, sillä Sivakan pihasuunnittelukilpailusta saatu 1000 euron toimintaraha pitää käyttää viihtyvyyden lisäämiseen.

- Avotulipaikkaa olemme ajatelleet. Marjapensaista istutamme ja kukkaistutuksia tietysti. Jos rahaa jää sitten ehkä perkolakin tuohon pihalle, Jouni kertoo.

Tanja Torvinen ja Aura Vähärautio nauttivat yhteisestä glögihetkestä.

- Yhteisen tekemisen aikana tutustuu tosi mukavasti naapureihin. Ja sehän se on kaikkein tärkeintä, naiset hymyilevät.

Tilda.jpg
Tilda Oinaspanuma on jo kokenut porotyttö. Hän toi porot Niittylään yhdessä isänsä Laurin ja tätinsä Olgan kanssa.

Takaisin

Asiakaspalvelu-Chat
Asiakaspalvelija paikalla