Ajankohtaiset tiedotteet

Kalliotien Joulu
Muu tiedote, julkaisupäivä 15.12.2015

Kalliotien Joulutorilla on lämmin tunnelma

_PIC8696 (852x1280).jpg

Kalliotien kerhohuoneessa on jo joulu. Pöydillä ja seinillä on iso määrä itsetehtyjä, kauniita käsitöitä, koruja ja koristeita. Joulukuusen lisäksi tilaa värittävät lasten tekemät jouluiset askartelut. Vierailija kohtaa hymyileviä kasvoja kutimet kädessään.

Asukastoimikunnan puheenjohtaja Ritva Juntunen ja kerhoemännät Pirjo Kesti, Merja Hätälä ja Vuokko Niemi vastaanottavat tulijan iloisesti ja hetkessä puheensorina täyttää tilan. 12-vuotias Janne Hätälä seuraa miehisen tyynesti sivusta, tarkistaa, että paikat ovat kunnossa.

Kalliotien väellä on joulukuun alussa ollut mahdollisuus hankkia itselle tai lahjaksi asukkaiden tekemiä käsitöitä, kynttilöitä, keittiömagneetteja, koruja, koristeita ja vaikka mitä kerhotiloista. Aikaa ostosten tekemiseen on 18. joulukuuta asti.

_PIC8699 (1280x852).jpg

Pirjo Kesti (vas.), Ritva Juntunen, Merja Hätälä ja Vuokko Niemi päivystävät kaksi kerrallaan Kalliotien Joulutorilla.


- Joulutori järjestettiin ensimmäistä kertaa. Kovasti ovat varsinkin vanhemmat ihmiset tykänneet. Heitä käy täällä päivittäin tekemässä käsitöitä tai vain juttelemassa, Ritva kertoo.

Kalliotiellä yksittäisiä myyjäisiä on pidetty ennenkin, nyt kokeillaan pitkäaikaista myyntiä. Tiloissa on myös kirpputori. Kahvitkin tarjotaan, niistä vastaa Ville Juntunen apunaan nuori mies Janne.

- Meistä emännistä kaksi on aina paikalla kymmenestä kuuteen. Jos emme tee täällä käsitöitä, niin sitten leivomme. Askartelumahdollisuuskin on lapsille aina.

Asukkaiden toiveesta pyyteettömät emännät aikovat myös leipoa joululeivonnaisia omakustannushintaan asukkaille myytäväksi. Koko naapurustolle keitetään joulupuurokin. Aattonakin osa asukastoimikunnan naisista täyttää asukastoiveen ja tarjoaa joulukahvit kerhotilassa.

Joulutorin myyjäistuotoilla rahoitetaan Kalliontien pitkäaikaisen lauantaikerhon eli käsityökerhon toimintaa: hankitaan materiaaleja ja laitteita, joita innokkaat Kalliotien käsityöihmiset tarvitsevat. Tuotoilla on ostettu pakastin, mikroaaltouuni ja imurikin.

- Kaikki myytävä on asukastoimijoiden tai asukkaiden tekemiä. Tuotot menevät asukkaalle itselle tai kokonaisuudessaan kerhotoimintaamme. Ne jotka käyttävät tuotot itse, auttavat ja avustavat sitten omalla työllään asukastoiminnassa, Ritva kertoo.

Käsityökerho on toiminut jo vuosia. Kerhossa käy joka viikko 20-30 asukasta, osa säännöllisesti, osa satunnaisemmin.

- Kun elokuussa tänne muutin, pelkäsin että jään loukkoon kerrostalokotiin, mutta sitten tuli Ritva vastaan. Sen jälkeen ei ole tullut aika pitkäksi. Kerhotiloihin on kiva tulla, ne ovat lähellä ja täällä vain viihtyy, emännän tehtäviin solahtanut Pirjo Kesti nauraa.

Merjan poika Janne on ottanut tehtäväkseen huolehtia lapsista. Hän vetää lastenkerhoa, valvoo ja opastaa askartelua ja huolehtii pienimmistä, jotta aikuiset saavat rauhassa tehdä käsitöitään.

- Tammikuussa aloitamme laulukerhon. Tarkoitus on, että minä laulatan aikuisia, Janne paljastaa ensi vuoden suunnitelmia.

Miten ihmeessä moinen aktiivisuus on saatu aikaa? Kesät ja talvet Kalliotiellä on yhteistä puuhaa. Suunnitelmat asukkaiden yhteisestä kasvimaasta itävät jo, myös grillikatoksen päivittämistä pohditaan.

- Aktiivisuuteen on vain yksi syy. Se on Ritva. Hän tämän kaiken on saanut liikkeelle ja meidät muut mukaan, tiivistää Vuokko Niemi.

_PIC8703 (852x1280).jpg

Janne Hätälä leikittää lapsia ja auttaa heitä askarteluissa, jotta aikuiset saavat keskittyä käsitöiden tekoon. Jannella on myös merkittävä rooli kahvittelun järjestämisessä.

Takaisin

Asiakaspalvelu-Chat
Asiakaspalvelija paikalla